Omgeving

Wandelen en fietsen in een prachtig landschap

Wandelen en fietsen

De gemeente Berg en Dal is aantrekkelijk door haar overweldigende landschap, rijke cultuurhistorie en bijzondere wijnbouw. Dankzij de grote hoogteverschillen, waar Berg en Dal haar naam aan ontleend, heb je prachtige vergezichten. Je kunt lekker struinen en tot rust komen in de uiterwaarden en de kinderen kunnen op ontdekkingstocht in het bos. In 2020 is Berg en Dal uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar vanwege de grote variatie aan wandelmogelijkheden en -faciliteiten in een prachtig landschap.

In de prachtige omgeving van Familierestaurant Tivoli’s Boscafé zijn diverse wandel- en fietsmogelijkheden voor jong en oud.

Wandelen

Er zijn diverse gemarkeerde wandelingen tegenover het restaurant. Zo is er een familiepad, geschikt voor buggy’s, rollators en dikkebanden rolstoel (ruim één kilometer), een gele en een rode route. De rode route is eventueel nog te verlengen met een wit gemarkeerde route. Alle routes zijn digitaal gemaakt in de app IziTravel.

Wandelroute N70

Wil je een lange afstand lopen, dan is de N70 een mooie optie. Deze wandelroute start tegenover het restaurant. Deze unieke wandeling voert je over 8 ‘bergen’ met fraaie namen zoals de Boterberg, de Sterrenberg en de Duivelsberg. Ook wandel je onderweg door bossen en biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap. De lengte van de route is 16 kilometer. Het is ook mogelijk om deze in te korten.

Fietsen

Berg en Dal is een zeer aantrekkelijk fietsgebied. Omringd door prachtige bossen, wijnranken, veel cultuur en historie valt er meer dan genoeg te genieten. Stap voldaan af na je fietstocht en eet een hapje bij Familierestaurant Tivoli’s Boscafé.

Hieronder een greep uit de fietsroutes in de regio. 

E-bike route door het Rijk van Nijmegen (62,3 km)

Dat je met deze e-bike route je ogen uitkijkt is een zekerheid. Het landschap waar je doorheen fietst is zo divers dat het je zal blijven verrassen.

Giro di Berg en Dal (30 km)

Deze route van 30 kilometer heeft alle hoogtepunten van deze Giro etappe in zich: de Muur van Beek, de Zevenheuvelenweg, een stukje door Duitsland en natuurlijk de gezellige doorkomstplaatsen Beek, Groesbeek en Berg en Dal.